Aankoopkeuring

werkplaats overzicht Schmidt-oss Porsche
Schmidt-Oss Porsche Specialist
potlood_check

Een Porsche is leuk, een goede is nog leuker

Het hebben van een Porsche is voor velen een droom. Als het dan eindelijk zover is en u tot aanschaf overgaat, krijgen de emoties vaak de overhand. Want als u eenmaal voor de auto staat is ie al snel heel erg mooi. Maar de technische staat waarin een auto verkeert kun je niet aan een paar “dikke” wielen en een leuk kleurtje aflezen. Laat daarom altijd een aankoopkeuring doen door een onafhankelijke Porsche-specialist; iemand die dagelijks met dit bijzondere merk omgaat en vooral de minder sterke punten kent.

Duidelijkheid vooraf
Wanneer we voor u een aankoopkeuring doen, geldt in de eerste plaats dat we u ook na de aankoop graag als klant zien. Dat kan natuurlijk niet door eerst een auto te keuren en u vervolgens bij de eerstvolgende onderhoudsbeurt te verrassen met een waslijst aan mankementen. Daarom geven wij u bij de aankoopkeuring altijd een lijst met de mankementen en een overzicht van te verwachten reparaties.

Geschiedenis van de auto
Tevens checken wij de onderhoudshistorie. Maar al te vaak vertoont deze hiaten of onjuistheden. Een zo compleet mogelijke historie is mede bepalend voor de waarde van de auto en dus van essentieel belang, als u de auto later wilt verkopen.

Zoekopdracht
Er is veel aanbod van goede en slechte tweedehands Porsche’s. Mocht u door de bomen het bos niet meer zien, dan kunt u bij ons een zoekopdracht plaatsen. We zoeken voor u de Porsche die voldoet aan onze strenge kwaliteitseisen en tegemoetkomt aan uw wensen. U bent altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek over uw Porsche droom. Ook hebben wij een ruim assortiment boeken over alle typen Porsche’s waar u gerust een keer in kunt komen neuzen.

Kosten
Bij een aankoop is vaak haast geboden. Vooral als er meerdere kapers op de kust zijn. Daarom kunnen afspraken voor een aankoopkeuring vrijwel altijd op korte termijn gemaakt worden. De kosten voor onze uitgebreide aankoopkeuring zijn € 175,- (inclusief BTW).

Aankooptips

  • Op internet staan veel Porsche’s aangeboden. Hierbij geldt de regel dat goedkoop vaak duurkoop is. Maar de duurste auto is niet perse de beste…
  • Neem de tijd voor het kritisch vergelijken van diverse aanbiedingen en let daarbij goed op de details.
  • Verdiep u in een bepaald type of model, zo komt u goed beslagen ten ijs.
  • Informeer goed naar de “vaste lasten” die de auto met zich meebrengen, zoals: verzekering, brandstofverbruik, belasting en ook onderhoud.
  • Verzekeringmaatschappijen berekenen vaak torenhoge premies als het gaat om bijzondere auto’s. Deze worden vaak aangemerkt als “risico goederen”. Toch is er wel een maatschappij te vinden die er een reële premie weet aan te bieden. Ook daar kunnen wij u uitstekend in adviseren.
Back to top