Het nieuws omtrent elektrisch rijden blijft maar komen. Waar we eerder schreven over de onthulling van de Porsche Taycan en onze eigen 912E werd recent ook bekend gemaakt dat Porsche in raceseizoen 2019/2020 voor het eerst haar opwachting maakt in de elektrische Formule racecompetitie. De Porsche 99X werd onthuld in Duitsland op een zeer bijzondere manier.

TWITCH

Kent u de naam Twitch? Het is een online-streamingdienst waarbij gebruikers zelf live kunnen uitzenden. Het wordt gebruikt door gamers om hun speelsessie live beschikbaar te stellen. Dit keer gebruikt Porsche echter deze dienst. Mensen die live naar een stream kijken zijn vaak veel sterker verbonden met de uitzending dan mensen die tv kijken. Dat vormt een uitgelezen kans om een groot publiek hun aandacht écht vast te houden.

Vooraankondiging Porsche XX9 onthulling

PORSCHE x TWITCH

Porsche heeft samengewerkt met Twitch om de 99X op een zeer bijzondere manier te onthullen. Een vier uur durende interactieve advertentie hebben zij samen opgezet. Kijkers op Twitch konden via opmerkingen onder de video de toekomstige coureurs van de 99X ‘besturen’ door ze opdrachten te geven. Het doel? Ongezien het magazijn in komen om daar het doek van de nieuwe 99X af te trekken. Deze ‘Choose your own adventure’ game zorgde voor de nodige creativiteit bij de kijkers. Een van de coureurs verstopte zichzelf in een kartonnen doos, in opdracht van een kijker. 

HET SUCCES

Deze bijzondere vorm van adverteren leverde Porsche mooie cijfers op. Gedurende de vier uur durende ‘game’ waren er gemiddeld 28.000 live kijkers met een totaal van 1 miljoen unieke kijkers. Op het moment van uitzenden was de Porsche stream de op-een-na meest bekeken stream. Zo ziet u wat een bijzondere campagne kan doen! Porsche blijft innoveren, ook in communicatie en dat gaat ze zeer goed af! 

DE WAGEN

Met de 99X gaat Porsche de strijd aan op het Formule E-circuit. Hierbij maakt de auto net als de Taycan gebruik van 800 volt. De aandrijflijn is custom-made, het chassis en de accu moeten helaas voldoen aan die van andere auto’s uit de Formule E. Het eerste optreden van de Porsche 99X vindt medio oktober plaats tijdens de Formule E-test op het circuit in Valencia. Rijders Neel Jani en André Lotterer kunnen dan eindelijk voor het eerst officieel aan de slag in deze powerbak. Gaat u de prestaties van Porsche in de gaten houden?