Het is eindelijk zover. Het eerste afgeronde Von-Schmidt project van 2021 is een feit! Met trots en toewijding presenteren wij de Von-Schmidt 007. Het nieuwste lid van de Von-Schmidt familie heeft als eerste een custom-made Tractive onderstel gekregen en dat zorgt voor een ongekend soepele rijervaring. Ook hebben we Augment Campy Sport velgen gemonteerd in plaats van de gangbare Fuchs replica velgen. 

KLEUREN MAKEN DE MAN

Wat direct in het oog springt is de kleur van de Von-Schmidt 007. Op verzoek van de klant is de wagen gespoten in Petrol Blue. Het geeft de auto een dynamisch uiterlijk zodra de zon op de lak schijnt. De custom bestickering op de zij- en achterkant van de 007 complimenteert de Petrol blauwe kleur. Het interieur van de 007 is uitgedost met het Italiaanse Spinneybeck leather weave in een lichtbruine kleur wat het interieur een klassieke look geeft. 

Het meest opvallend aan de kleur zijn de met brons afgewerkte details. Het Limburgse familiebedrijf Wellcoll heeft het materiaal bewerkt zodat een innemende bronzen tint ontstaat. Er waren meerdere correctierondes nodig voordat we samen de juiste kleur hadden gevonden voor de klant. Een leuk en uitdagend proces! De brons look ziet er authentiek uit alsof de auto al jaren gebruikt is. Dat geeft de auto een karakteristieke, klassieke uitstraling. Zie de foto hieronder!

HET VON SCHMIDT DNA

Ook de 007 is gebouwd met karakteristiek Von-Schmidt DNA. Voor de 7e Von-Schmidt is ook een Porsche 964 gebruikt als basis. De auto is volledig gestript, inclusief de wielkasten om extra gewicht te besparen. De extra brede carbon panelen zorgen voor minder gewicht in kilo’s maar des te meer in uitstraling. De brede interpretatie van het F-type wordt hiermee nagebootst. Een Von Schmidt weegt mede hierdoor +/- 150kg minder dan een originele 964.

Ook is het 3.6L blok volledig gereviseerd en omgebouwd tot een 3.8L. Met daarin 993 RSR Mahle zuigers en cilinders, Pauter drijfstangen, een GT3RS krukas en Dilavar cilinderkoptapeinden. Ook de klepveren zijn aangepast met titanium klepveerschotels voor hogere toerentallen. Om het opgevoerde vermogen te dragen is een sterkere ophangbeugel voor de motor gemonteerd, als ook Rennline semi-solid engine mounts. En uiteraard mag het custom-made Celiritech uitlaatsysteem niet ontbreken!

THE ICING ON THE CAKE       

Uiteindelijk is er één echt uniek onderdeel te benoemen dat in nog geen enkele andere Von-Schmidt is gemonteerd. Dat is het Tractive ACE Touring onderstel. Dat is een volledig elektronisch onderstel dat wordt ingeregeld door een computer. De drie-assige G sensor zorgt ervoor dat het onderstel precies weet hoeveel G krachten er vanuit welke hoek worden uitgeoefend op de auto. Met een responstijd van 6 tot 10 milliseconde reageert het onderstel gevoelsmatig zonder vertraging. 

In de middenconsole is een display geplaatst waarmee het onderstel geprogrammeerd kan worden. Daar kan bepaalt worden hoeveel de auto naar links of rechts helt in de bochten, in hoeverre de auto duikt bij het remmen of hoeveel hij beweegt bij het schakelen (ook wel de pitch genoemd). Dankzij de G sensor met drie assen blijft de Von-Schmidt 007 super stabiel, ongeacht de ondergrond. Hij is zo in te stellen dat je met 50km per uur over een straat met kinderkopjes kunt rijden zonder dat de eigenaar volledig door elkaar geschud wordt. Het rijcomfort van de VS007 is dan ook ongekend hoog. 

TO BE CONTINUED

De Von-Schmidt 007 is afgeleverd bij de klant en die is wederom dik tevreden. Zoals jullie misschien al weten zijn we druk in de weer met de Von-Schmidt 008 en 009. De 010 en 011 zitten inmiddels óók in de pijpleiding. Details kunnen we helaas nog niet onthullen maar jullie kunnen rekenen op nóg meer ontwikkelingen in unieke onderdelen, bijzondere samenwerkingen en wederom een prachtig eindresultaat!