In ons vorige blog schreven we al over de samenwerking met Manders Autobekleding en Tas van Sas uit Reek voor de bekleding en custom-made tassen voor de nieuwe Von Schmidt 006. Inmiddels rijdt de Von Schmidt 006 rond en met dit blog willen we van de gelegenheid gebruik maken om jullie mee te nemen in wat er uniek is aan de zesde editie van onze Von Schmidt lijn. Zullen we? 

I GOT MY (ANGEL) EYE ON YOU

Uiteraard beschikt ook deze Von Schmidt over de custom conversie naar een carbon F-type look. De chromen deur- en raamlijsten en handgrepen zorgen samen met de nieuwe verlichting voor een fel schitterend beeld. De koplampen zijn voorzien van unieke bi-Xenon projector kit met Led Angel Eyes verlichtingsringen. Je zult je uiterste best moeten doen om niet verlegen te worden van de blik van deze Von Schmidt 006.  

Ook zijn de kenmerkende Bullit spiegels gemonteerd in de lexaan driehoek ruitjes. Een leuk detail is het 006 plaatje aan de binnenkant van auto, ter hoogte van de spiegel. Hiermee wordt de gelukkige eigenaar er bij iedere spiegelcheck aan herinnert hoeveel detail en liefde er schuilgaat in een Von Schmidt.  

GT3RS KRUKAS MET PAUTER DRIJFSTANGEN

De 006 is tevens de eerste Von Schmidt waarbij de olievuldop niet op het rechter achter scherm zit. De eigenaar koos ervoor om de olievuldop op de originele locatie te houden. De auto is hierdoor nog nét wat strakker. In het samengestelde motorblok zit een GT3RS krukas met Pauter drijfstangen die speciaal voor de VS006 zijn gemaakt. 

HET HOUT NIET OVER

Voor het uitlaatsysteem van de VS006 zijn een samenwerking aangegaan met het Nederlandse bedrijf Celeritech. Deze volledig custom uitlaat is de eerste uit de serie die speciaal gemaakt worden voor de Von Schmidt reeks. Het schakelmechanisme is uitgerust met een Smoked Oak 917 tribute shifter. Een mooie knipoog naar de Le Mans raceauto, de Porsche 917. Deze had oorspronkelijk een volledig aluminium versnellingspook. Die werd tijdens de race zo heet dat de coureurs niet meer in staat waren om te schakelen. Vandaar de toevoeging van de eikenhouten bol op de schakelpook. Meer informatie over de 917 vind je hier

CLASSIC UITERLIJK, MODERN INNERLIJK

Het suspension systeem is geleverd door onze vaste partner Intrax, onze maatwerk leverancier op schokdempergebied. We hebben de 1K2 Upside-Down 45mm set gemonteerd met ARC voor optimaal rijplezier. Om de klassieke uitstraling extra kracht bij te zetten heeft de VS006 een Momo Prototip Classic stuurwiel gekregen. Als kers op de taart is de VS006 voorzien van het nieuwste Porsche Classic Communication Management System. Het zorgt voor een uiterst klassieke uitstraling maar bevat het meest moderne comfort. Apple Carplay integratie, DAB-Radio, het nieuwste navigatiesysteem, spraakbediening en alles dat je verder mag verwachten van een dergelijk systeem. 

We zijn zeer trots op ‘onze’ Von Schmidt 006! Uiteraard zitten we niet stil, en zijn we weer volop bezig met nieuwe projecten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een Von Schmidt of waar we momenteel aan werken? Pak de telefoon of loop even binnen bij onze werkplaats.