De Porsche Taycan Turbo (S) is gelijktijdig op drie continenten over de wereld onthuld! Het nieuwste model van Porsche is de eerste volledig elektrische auto van het merk. Een nieuw tijdperk is aangekondigd voor Porsche waarbij de Taycan de brug slaat tussen de traditie en de toekomst van het Porsche merk, aldus CEO Oliver Blume. Ook wij voelen deze ontwikkeling en onze volledig elektrische 912 is in een vergevorderd stadium!

De eerste modellen van de nieuwe range van Porsche zijn de Taycan Turbo en de Taycan Turbo S. Zij zijn de voorlopers van Porsche E-performance en behoren tot de krachtigste modellen binnen het Porsche assortiment. Met minder krachtige Taycan modellen in het vooruitzicht en eind volgend jaar de Taycan Cross Turismo zit Porsche allesbehalve stil op elektrisch gebied. Tot 2022 investeert Porsche dan ook meer dan 6 miljard euro in elektromobiliteit. 

Het systeemvoltage van de Taycan Turbo (S) is twee keer zo hoog dan dat van andere elektrische productieauto’s. Hierdoor laadt u in vijf minuten 100km actieradius bij en is de laadtijd van 5% accu naar 80% in ideale omstandigheden ongeveer 22 minuten. De Turbo S knalt in 2,8 seconden van 0 naar 100km/u, de Turbo doet dat in 3,2 seconden. Ondanks de elektriek zijn dit dus wederom beestachtige Porsche auto’s om rekening mee te houden. 

CLASSICS

Maar geen enkele moderne Porsche kan tippen aan de klassiekers waar wij mee werken. De bouw van onze 912 E vordert gestaag en de eerste meters asfalt zijn inmiddels verkend. Onze 912 E gaat u dan ook eerder op de openbare weg zien dan de Taycan. Deze is vanaf 2020 pas beschikbaar in de showroom van Porsche. Onze 912 E verschijnt dit jaar nog voor het grote publiek!

Op onze Facebook-pagina werd gevraagd hoe dat nou klinkt: zo’n elektrische Porsche. In de bijgevoegde video ziet u Frank de eerste meters rijden met de 912 E. Een bijzonder moment. Het klassieke verleden van het prachtige merk gecombineerd met de wensen en technologie van vandaag de dag. Hou ons blog in de gaten voor verdere updates. U bent uiteraard van harte welkom in onze werkplaats voor een tipje van de sluier! 

Frank rijdt de eerste meters met de 912E