Elektrisch rijden. Het veroorzaakt altijd discussie tussen autoliefhebbers. De absolute super-cars profiteren van meer vermogen dankzij hybride motoren. Aan de andere kant zorgen cilinders, benzine en het opjagen van de toerenteller voor het échte rijplezier. Auto’s worden zuiniger en elektrisch rijden heeft een toevlucht genomen. Wat betekent dit voor de toekomst van de oldtimer?

GOOD OLD TIMES

Oldtimers en het milieu gaan niet zo goed samen. Terwijl voor veel auto fanaten het fundament voor hun liefde juist in deze auto’s ligt. Echte klassiekers zijn een prachtig stuk techniek dat ons inzicht geeft in een fysiek stuk verleden. Het laat daarnaast ook zien waar het fundament ligt van alle techniek die we vandaag de dag inzetten in onze garage. Met de kennis die vandaag de dag beschikbaar is over ons klimaat en wat we daaraan kunnen doen is het maar de vraag of rijden met een handgeschakelde bak over tientallen jaren nog onderdeel is van onze prachtige autocultuur. Of komt daar iets voor in de plaats dat wij ons nu nog niet voor kunnen stellen? We kunnen slechts gissen. 

Daarnaast kijken we ook naar welke mogelijkheden er zijn tussen oldtimers en nieuwe technieken. Kunnen we een auto bouwen die voelt als een klassieker maar moderne techniek bevat? Onze Von Schmidt lijn is hier een goed voorbeeld van. Modern comfort in een auto met ervaring en uitstraling van een klassieke bak. Wij zijn er klaar voor om dit idee nóg verder te ontwikkelen.

I’TS ELECTRIFYING

We zijn bezig met het ombouwen van een volledig elektrische klassieker. We kunnen er echter nog niet zoveel over zeggen. U kunt er wel vanuit gaan dat wanneer we zoiets aanpakken, we dat doen op de Schmidt-Oss manier. De foto geeft een mini voorproefje van wat jullie te wachten staat. We hebben er onderzoek voor moeten doen, certificaten moeten halen en de nodige manuren in moeten steken om überhaupt te beslissen of het mogelijk is. En dames en heren. We hebben goed nieuws! Zodra we meer bekend kunnen maken zijn jullie de eerste die het horen! 

Mocht u nieuwsgierig zijn dan kunnen we in onze werkplaats wellicht een tipje van de sluier oplichten. Maak een afspraak of loop even binnen!