Komt zonneschijn! De afgelopen weken staan in het teken van regen, slecht weer en zout op de straten. Allemaal factoren waaraan u een prachtige Porsche niet wil blootstellen. Gelukkig is er mooier weer op komst! De youngtimers mogen weer de straat op en daarmee is de oneerbiedig genoemde ‘ophokplicht’ niet meer van toepassing. Wat zijn youngtimers? En waar moet u op letten als u weer de weg op gaat? Dat en meer leest u vandaag in ons blog!

Wat is een youngtimer?

Youngtimers zijn oldtimers die niet oud genoeg zijn. Hoe ironisch dat ook klinkt. Deze wagens zijn jonger dan 40 jaar maar ouder dan 25 jaar. In 2014 werd de leeftijdsgrens van oldtimers van 25 jaar opgeschroefd naar 40 jaar. De ‘youngtimers’ geraakten hierdoor tussen de wal en het schip. De overgangsregeling zorgt ervoor dat youngtimers hetzelfde belastingvoordeel kunnen krijgen als ‘echte’ oldtimers. Daarvoor moeten ze wel aan een aantal voorwaarden voldoen. In december, januari en februari mogen de youngtimers de weg niet op. Daarvoor krijgt u een stevig belastingvoordeel in de plaats. Lekker toch?

Lentekriebels

Heeft u ze al? De youngtimers willen weer naar buiten! De zon piept tussen de wolken door en de eerste terras momenten hebben inmiddels plaatsgevonden. Weliswaar met jas en sjaal, maar dat mag de pret niet drukken! Wilt u met uw auto de weg op en starten met de eerste zonnige ritjes van 2020? Het is raadzaam om op een aantal dingen te letten. Te beginnen met het checken van het oliepeil, de bandenspanning en hoeveelheid vloeistoffen voordat u op pad gaat. Wilt u graag een uitgebreide check laten doen? Lees verder of maak gelijk een afspraak! 

Voorjaarscheck

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een professionele voorjaarscheck. Zo’n check duurt normaliter een half uur waarbij u samen met onze kundige professionals de auto van top tot teen onder de loep neemt. Onder het genot van een bak koffie kijken we samen of de auto volledig rijklaar is en wat er eventueel nog moet gebeuren. Alle vragen die u heeft over uw Porsche kunt u dan gelijk stellen. Wel zo makkelijk! Bel of loop even binnen om een afspraak te maken. U kunt dan binnen no time veilig en vertrouwd de weg weer op!

Art Of Living beurs

Ondanks alle zonneschijn hebben we ook minder goed nieuws te melden. Sommige van jullie wisten al dat we over twee weken op de ‘art of living’ beurs zouden staan in het Autotron te Rosmalen. Omwille van alle recente ontwikkelingen van het COVID-19 virus heeft de organisatie besloten om het evenement niet door te laten gaan. We betreuren dit ten zeerste maar vinden het een verstandige beslissing van de organisatie. Gelukkig schijnt de zon!