Zoals de meeste van jullie wel weten zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren om te ontwikkelen en onszelf uit te dagen. Soms doen we dat met nieuwe projecten, zoals ons Blitz project. Op andere momenten geven we de werkplaats een upgrade. Sinds kort zijn we dan ook in het bezit van een natstraalcabine! Dit geeft ons nieuwe mogelijkheden waarmee we onze klanten nóg meer kunnen bieden. Maar wat houdt het precies in, dat natstralen? 

WAT IS NATSTRALEN EN WAAR WORDT HET VOOR GEBRUIKT? 

Bij het restaureren en opknappen van aluminium onderdelen en andere non-ferro metalen zorgt natstralen ervoor dat de onderdelen er ‘als nieuw’ uitzien. Deze onderdelen lijken na onze behandeling zo uit de fabriek te komen. Natstralen geeft dan ook een glad, zijdeglans lijkend oppervlak zonder enig maat verlies. Ten opzichte van gritstralen of droog glas-parelen is het eindresultaat superieur! In het Engels wordt natstralen ‘vaporblasting’ of ‘aquablasting’ genoemd. 

DROOG- OF NATSTRALEN?

Het droogstralen van onderdelen doen we al een tijdje met korund-glasparels of noten. We gebruiken deze techniek voor het grondig reinigen, ontroesten, ontbramen, matteren, opruwen en decoderen van verschillende oppervlakte. Droog stralen heeft in sommige gevallen enkele nadelen. Bij het stralen van aluminium zien we bijvoorbeeld dat het materiaal een ‘open’ structuur krijgt door het (droog)stralen. Hierdoor is het sneller vatbaar voor vet en vuil. Voor dit soort situaties is natstralen dus een perfect alternatief. 

ANDERE VOORDELEN EN EIGENSCHAPPEN

Doordat er gebruik gemaakt wordt van water, ontvetter en een licht straalmiddel heeft natstralen meerdere kenmerkende eigenschappen. Door de toevoeging van ontvetter en een straalmiddel reinigt natstralen zeer grondig. Daarnaast verdicht het de structuur van het metaal waardoor corrosie minder snel de kans krijgt om toe te slaan. Het veroorzaakt géén stofvorming en géén beschadigingen aan het oppervlak vanwege de licht schurende abrasieve werking. Lekker toch?

SAMENWERKING LEERING HENGELO

Om deze nieuwe techniek mogelijk te maken in onze werkplaats heeft Leering Hengelo ons voorzien van een NormFinish NP12 natstraalcabine. We zijn zeer tevreden met deze samenwerking en zijn blij dat we onze klanten nóg beter kunnen voorzien van de beste service. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden die natstralen biedt voor úw auto? Neem gerust contact op en maak vrijblijvend een afspraak!