Afgelopen weekend verscheen er in het AD én in het Brabants Dagblad een uitgebreid artikel over ons bedrijf, de Porsche 912 E Blitz en de Von Schmidt lijn. Ze schrijven over het ontstaan van ons bedrijf en wat er allemaal moest gebeuren om het Blitz project te realiseren. Met bijhorende toffe foto’s geeft het een artikel een compleet beeld van waar we op dit moment staan. Hieronder vindt u een aantal hoogtepunten uit het artikel:

PETROLHEAD

,,Een klassieke Porsche ombouwen naar elektrisch, is een knuppel in het hoenderhok gooien’’, Frank Schmidt (50) geeft het grif toe. Hij is zelf óók een petrolhead zoals dat heet, een autoliefhebber die benzine door zijn aderen heeft stromen, en die wars is, of was, van elektriciteit. 

VON SCHMIDT

Dat is twintig jaar geleden. Anno 2020 staan er 700 klanten in zijn administratie, en is er een hele bedrijfstak bij gekomen: Von Schmidt. ,,In Amerika wordt het al veel gedaan: ‘restomodden’. Dat is een samenvoeging van restaureren, en modificeren, aanpassen dus. Bij Schmidt repareren we Porsches, bij Von Schmidt maken we ze precies naar de wensen van de klant.” Dat gebeurt overigens allemaal in dezelfde werkplaats, op een industrieterrein in Oss.

100% HET PORSCHE GEVOEL 

Frank en zijn team wilden een elektrische klassieke Porsche maken, zonder in te leveren op het Porsche-gevoel. ,,Hij moest dus rijden als een Porsche, niet als een plastic-fantastic Tesla, dat vinden we helemaal niks. Maar we wilden hem ook verbeteren, dus dat ie meer power zou krijgen, daarom kozen we voor de 912. Hij moest ook een fatsoenlijk bereik hebben. En dat allemaal in Porsche-stijl, superchique dus, dat je geen draadjes ziet als je de motorkap omhoog doet. ”

Nieuwsgierig naar de rest van het artikel? In de fysieke krant van maandag 13 januari leest u de rest. Online doet u dat hier voor het AD en hier voor het Brabants Dagblad.