U heeft het vast gehoord. Vanaf 1 oktober is het mogelijk om E10 te tanken bij alle tankstations. E10 is benzine waar 10% (bio)ethanol aan toe is gevoegd. De CO2-uitstoot wordt dankzij E10 benzine 2% verlaagd en is daarmee een eerste stap naar duurzamere brandstof voor benzineauto’s. De nieuwe brandstof is goedkoper dan de bekende EURO95 maar in gebruik is E10 minder zuinig. Onder aan de streep bent u dus meer kwijt als u E10 besluit te tanken. (bron: Autorai.nl)

WELKE BRANDSTOF MOET IK TANKEN MET MIJN PORSCHE? 

Als u een Porsche rijdt dan kiest u voor kwaliteit. Ons advies is dan ook om op brandstofgebied ook te kiezen voor kwaliteit. Aan de pomp maakt het prijsverschil tussen een V-power of Premium benzine nauwelijks verschil als u onderhoudskosten en het aantal gemaakte kilometers meetelt. Bij alle luchtgekoelde Porsche’s is het belangrijk dat het octaangetal zo hoog mogelijk is van de brandstof. Bovenstaande opties zijn daarin dus een betere keuze. 

(Screenshot van GASOLINE Von Schmidt video. Klik hier voor de rest van de video)

E10 VERDRAAGZAAMHEID VAN UW PORSCHE

In onderstaand overzicht staan de verschillende Porsche modellen waarbij de verdraagzaamheid voor E10 brandstof in orde is. Bij modellen vanaf 2013 is in uw onderhoudsboekje terug te lezen hoe het zit met de E10 verdraagzaamheid van uw wagen. 

  • Boxster               alle uitvoeringen (generaties 986, 987, 981 en 982)
  • Cayman              alle uitvoeringen (generaties 987, 981 en 982)
  • 911                      alle uitvoeringen met vloeistof gekoelde motor (generaties 996, 997 en 991)
  • Macan                 alle uitvoeringen, behalve Macan Diesel varianten
  • Cayenne             alle uitvoeringen, behalve Cayenne Diesel varianten (generaties 9PA/E1, 92A/E2 en 9YA/E3)
  • Panamera           alle uitvoeringen, behalve Panamera Diesel varianten (generaties 970/G1 en 971/G2)
  • 918 Spyder         alle uitvoeringen

Mocht u nog vragen of twijfels hebben: bel gerust of loop even binnen! Dan informeren we u over alle ins & outs voor uw specifieke Porsche. Mocht u behoefte hebben aan meer informatie over E10. Klik dan hier.