Oss – Vorige week nodigden wij +/- 25 van onze klanten uit voor een presentatie bij Intrax Suspension Technology. We schreven eerder al over dit prachtige bedrijf dat in Oss is neergestreken. Donald Molenaar is een bekende naam in de racerij en tevens mede-eigenaar bij Intrax. Hij verzorgde een presentatie waarbij de meest recente kennis op het gebied van racen, wegligging en schokdempers met ons gedeeld werd. 

BRABANTSE GASTVRIJHEID

Bij binnenkomst wordt het meteen duidelijk. De Brabantse gastvrijheid voert de boventoon. Met een hapje en een drankje krijgen we een warm welkom van Donald en Claudette. De nieuwe locatie is, naar eigen zeggen, een stuk beter qua voorzieningen. Daardoor is er meer fysieke ruimte mét de mogelijkheid voor een uitbouw, mocht dat in de toekomst wenselijk zijn. Bij Schmidt-Oss zijn we erg blij met zo’n prettige samenwerkingspartner om de hoek. We worden rustig gewezen naar de volgende ruimte waar de presentatie gaat beginnen. 

We krijgen eerst een introductie in de wereld van schokdempers. Daarnaast horen we wat ze functioneel bijdragen. Er wordt gesproken over instelbare schokdempers, traditionele schokdempers en het Upside Down systeem waarbij de druk op het wiel inventief verdeeld wordt waardoor de schokdempers minder te verduren hebben tijdens een race. Voor een leek is de presentatie enorm volledig. Voor de kenner komen er genoeg details voorbij om het verhaal boeiend en leerzaam te houden. 

VAN WP NAAR INTRAX

Ook de historie van Intrax Suspension Technology komt voorbij tijdens de presentatie. We horen hoe Henk Thuis (oprichter van WP en Intrax) ooit zelf veren ging halen in het buitenland en hoe dat de eerste stap was naar wat Intrax geworden is. In de werkplaats krijgen we van medewerker Jos een extra blik in de keuken van Intrax. We krijgen o.a. een werkende testmachine te zien. Ook worden alle onderdelen van een schokdemper uitvoerig besproken en het is mooi om te zien dat Jos zichtbaar een gepassioneerd specialist is.

Na een korte break komt de samenwerking omtrent onze Von Schmidt 006 aan bod. Voor ons én voor Intrax een prachtig project om samen aan te werken. Het is erg leuk om te horen dat ze daar bij Intrax net zo over denken! Deel twee van de presentatie gaat over wegligging. Welke lijn kun je het beste rijden, welke effecten heeft dat op je Grip Circle en hoe stel je de schokdempers af voor een dag op het circuit? Toegespitst op het publiek heeft Donald scherp in de gaten waar de vragen liggen en bij beantwoordt ze allemaal met groot gemak.

We zijn enorm dankbaar voor de gastvrijheid, gemoedelijke sfeer en uitgebreide presentatie! Zo te zien zit Intrax Suspension Technology prima op haar plek aan de Kantsingel 34 in Oss. De straatnaam past wat dat betreft perfect bij een bedrijf dat sterk verweven is met de racerij! Interesse in de producten van Intrax? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.