Recent werden de Porsche Taycan Turbo en Tacyan Turbo S onthuld. Het zijn de eerste volledig elektrische auto’s van Porsche met beide een bak aan vermogen. De nieuwste aankondiging van de Taycan behelst een goedkopere variant. De Porsche Taycan 4S. Waar een Turbo begint bij €157.100 en de Turbo S begint bij €191.000 is de 4S stukken goedkoper. 

DE EEN OF DE ANDER

De recent aangekondigde 4S begint qua prijs namelijk bij €109.900. Dat is bijna een halve ton goedkoper dan zijn snellere broers. Het bereik van de 4S zit op ongeveer 407 kilometer. Tenzij je de Performance Battery Plus neemt, dan zit het bereik op ongeveer 463 kilometer. Qua snelheid is de 4S iets langzamer. Van 0-100km/h kost hem vier seconden. De Turbo doet dat in 3,2 en de Turbo S in 2,8. Met een topsnelheid van 250km/h is de 4S maar 10 km/h langzamer dan de Turbo (S).

HET OOG WIL OOK WAT

Het uiterlijk laat meer duidelijke verschillen zien tussen de 4S en Turbo (S). De 4S heeft 19 inch Taycan S Aero-velgen met daarachter een paar rode remklauwen die de auto tot stilstand moeten manen. Het instapmodel van Porsche krijgt ook een andere voorspoiler, andere zijskirts en zwarte diffuser aan de achterkant. Het interieur verandert weinig ten opzichte van de meer krachtige Taycans. De nieuwe Porsche Taycan 4S is per direct te bestellen. Medio januari is de elektrische wagen te vinden in de Nederlandse Porsche Centra. 

Foto’s: Porsche